“Veel van onze plannen te vinden in collegeakkoord”

HUIZEN – Leefbaar Huizen had er een beetje op gerekend om als steunfractie voor het nieuwe college van B&W te worden gevraagd. Dat is niet gebeurd, maar omdat 80 procent van het LH-verkiezingsprogramma in het collegeakkoord is terug te vinden is het niet nodig om formeel aan te schuiven. Dat is de mening van fractievoorzitter Rik de Bruijn.

Hij is begrijpelijkerwijs tevreden over het programma dat de VVD, CDA, D66 en de PvdA hebben, zo laat Leefbaar Huizen weten. “Vooral de overeenstemming over het behoud van de zelfstandigheid van Huizen en het herziene standpunt hierover van de PvdA stemmen ons tevreden. Dat was immers ons kernpunt bij de verkiezingen “Een stem op Leefbaar Huizen is kiezen voor een zelfstandig Huizen”.  Alle drie gemeenten, Huizen Laren en Blaricum, zijn nu eensgezind in hun streven om zelfstandig blijven. Dat is fijn, aldus de LH-fractievoorzitter.

Hij is ook blij dat de “doortimmerde” cultuurnota van Leefbaar Huizen en vooral de aanbeveling om weer een theater te willen in De Graaf Wichman ook zijn terug te vinden in het collegeakkoord. “Die cultuurnota gaan we ook terdege onder de aandacht brengen van de wethouder en de nieuwe gemeenteraad, want er staat nog heel wat meer in. Onder meer dat kunst & cultuur en evenementenbeleid onder één wethouder zouden moeten vallen. Ook dat is overgenomen. Wij zijn tevens aangenaam getroffen door het voornemen van het nieuwe college om niet als een gesloten bastion te willen opereren. Dat is in het verleden wel eens anders geweest”.
De Bruijn had het wel netjes gevonden dat, als er binnen de coalitie zo veel instemming is met het LH-verkiezingsprogramma, zijn partij was gevraagd om steunfractie te worden. Maar gezien het resultaat zal er behalve kritische waakzaamheid ook praktische steun van Leefbaar Huizen worden gegeven aan veel collegevoorstellen.